כל עוד אנו רווקים, הנטל הכלכלי נופל על כתפינו בלבד, אך כשאנו מתחתנים והופכים למשפחה, הסיפור שונה לחלוטין, כיון שנכנס עוד אדם השותף בחשבון הבנק שלנו. ייחוד החשבונות וההתנהלות הכלכלית החדשה, די מקשה על זוגות, במיוחד אם מדובר על בני זוג שהיו רגילים לחיות שנים רבות עם חשבון בנק השייך רק להם. מעבר לכך, כל הוצאה כספי היא מוגדר כהוצאה משותפת, לאחר מכן ישנן הוצאות הקשורות לחינוך הילדים ואולי גם חסכונות לרכישת דירה משותפת.
אז איך צולחים את האתגר ועל מה חשוב לשים דגש?
להיות עם האצבע על הדופק – חשוב מאוד לדעת תמיד היכן אתם עומדים מבחינת הוצאות, הכנסות וגם חסכונות. כמו כן, חשוב ששניכם תיקחו אחריות על הנעשה בחשבון ותשתפו תמיד את הצד השני בנעשה. כמובן שלפני הוצאה גדולה יש להתייעץ זה עם זה ולבצע את החישובים בצורה נכונה.
לתת רווחה כלכלית – חשוב מאוד לחיות בצורה הרמונית בכל הקשור להתנהלות כלכלית מול בן הזוג, הרי מעקב נוקשה יוכל להוות משקעים בזוגיות וסוג של קמצנות יתר. ולכן, כדאי לשתף זה את זה ברכישות חריגות, אם זאת על שני בני הזוג לבחון טוב טוב את המצב הפיננסי טרם הוצאה גדולה.
החזיקו כרטיס אשראי אחד לכל אחד מכם – כרטיסי אשראי מרובים הם לגמרי אסון, הרי כך לא ניתן לעקוב אחרי ההוצאות, ואז אנו מגהצים עוד ועוד ופתאום התשלומים יורדים במפתיע. כרטיסי אשראי חיצוניים הם צרה גדולה יותר, כיוון שאנו לא יכולים לעקוב אחרי התשלומים בחשבון הבנק דרך האתר או האפליקציה, ולכן עדיף להימנע מעודף כרטיסי אשראי.
העדיפו שלא ליטול הלוואות – הלוואות בחשבון הם צרה צרורה, בעיקר כאשר הן הלוואות חוץ בנקאיות, שאז לא ניתן לעקוב אחר ההחזרים. חשוב להבין כי נטילת הלוואה לצרכים שונים כגון חופשות או פינוקים יוכלו להקטין את ההכנסות החודשיות שלכם לאורך זמן, כיוון שהתשלומים ירדו לאורך זמן.
התרגלו לחסוך – חשוב מאוד לחסוך כספים בחשבון המשותף, ולכן אם נותרו כספים בסוף החודש ולאחר שכל התשלומים ירדו, שימו את הכסף שנותר בצד, אולי יום אחד תזדקקו לו.