אנשים אשר בעלי שיער דליל או לחלופין מקריחים מחפשים מגוון שיטות לצמיחה מחדש של השיער שלהם טרם פנייתם לשירותי השתלת שיער. מדובר למעשה בחומר אשר נמרח על השיער אשר תפקידו לסייע ולזרז את הליכי הגדילה שכבר פחות מתפקדים אצל מרבית האנשים במדינת ישראל. טיפול PRP הינו טיפול אשר קיים מזה שנים רבות והוכיח את עצמו במבחן התוצאה מספר רב של פעמים במשך העשור האחרון. יחד עם זאת, במהלך השנים האחרונות החלו קליניקות שונות לבצע טיפולים בשיטה אחרת בשם “IPRF” שהיא למעשה שיטה מתוחכמת, חדישה ומתקדמת יותר אשר מבוססת על מחקרים בתעשיית נשירות השיער ולכן מחזיקה ביתרונות רבים על פני השיטה הישנה יותר.
*בסרטון מטופל מישראל עובר טיפול PRP בטורקיה
מהי שיטת ה-PRP ?
מדובר בפלזמה אשר תפקידה לעודד את צמיחת השיער אשר נלקחת מהדם ומוזרקת ישירות לקרקפת וכך למעשה מייעלת ומשביחה את רמת החיוניות של השיער באמצעות חלבונים וגורמי גדילה, בעזרת הפלזמה השיער צומח באופן שופע ונעים למגע ועל כן גם נעשה עבה ובריא יותר. שיטת ה-PRP מסובבת על איסוף דם מתוך הווריד תוך ביצוע הפרדה של מרכיבי הדם השונים ושימוש בטסיות דם בלבד. אותם טסיות נמרחות על חלל הקרקפת וזאת על מנת שהן יבצעו את הפעילות בפנימית, במקומות בהם זקיקי השיער הם ישנם.
מהי שיטת ה-PRF ?
שיטת ה-PRF הינה שיטת אשר בעלת ריכוז משמעותי הרבה יותר של מעודד צמיחה ולפיכך ההשפעה בשימוש חומר זה הינה רוחבית וניתן לראות מכל המעטפת את השפעתה הדרסטית של החומר האפקטיבי. אחד היתרונות הבולטים ביותר של גורמי הגדילה בשיטת ה-PRF זוהי העבודה כי מדובר בחומר טהור ונקי אשר לא מצורפים אליו חומרים נוספים. בכל הזרקה, החומר הפעיל הוא החומר הדומיננטי אשר נותן אותותיו, זורם יחד עם הדם ונותר בעל פרק זמן ארוך. אי לכך רמת היעילות והאפקטיביות בשיטת ה-PRF הם כה גדולים. אחד הפרמטרים החשובים ביותר בשיטת ה-PRF הוא ה-IGF1 וריכוזו הגבוהה אשר בעת שהותו על הקרקפת במשך מספר ימים, ניכר כי הוא אחראי לזירוז תהליך צמיחת השיער מחדש. שיטת ה-PRF מתאימה לסוג האנשים אשר חווים נשירת שיער בכל חלל הקרקפת, אלו אשר כבר בעלי קרחות קטנות בראשם אשר סובלים משיער דליל וכן הלאה וכן הלאה.
מה ההבדל בין PRP ל-PRF ?
שיטת הPRF נחשבת שיטה חדשה ומודרנית יותר לעומת שיטת ה-PRP. הפיברין הוא חלבון אשר נמצא בתהליך הPRF המשתתף בתהליכי קרישת הדם. מנגד לשיטת ה-PRP, שיטת ה-PRF נוצרה בתהליך איטי יותר, הכוונה היא שמכשיר הצנטריפוגה מסתובב במהירות נמוכה, דבר אשר משפיע באופן ישיר על הרכב התרכיז. תחילה, תרכיז ה-PRP לא כולל תאי דם לבנים ותאי גזע, בזמן שמנגד, תרכיז ה-PRF לא מופרד באופן חד משמעתי ממרכיבים אלה, אשר משפרים באופן ניכר את רמת איכות הריפוי של התרכיז. בנוסף, ב-PRP נמצאת כמות טסיות דם אשר גדולה פי כמה וכמה מהכמות האידיאלית הדם, בעוד כי שיטת ה-PRF מצויה כמות אשר גדולה כמעט פי 2 מזו של שיטת ה-PRP.
כמה טיפולי PRP מומלץ לעשות לאחר השתלת שיער?
לפי הפרוטוקול האמריקאי יש לעשות כ 5 טיפולי פלזמה לאחר השתלת שיער על מנת לסייע ולתמוך בתהליך הקליטה ועידוד הזקיקים לגדילה. תהליך הטיפול אינו מהווה הבטחה לגדילת השיער שנשר ולכן רבים פונים לשירותי השתלת שיער על מנת להשלים את אזורי ההקרחה שטיפולי הפלזמה לא יתקנו.